WK Qatar in 2022 definitief niet in zomer

Het WK in Qatar wordt in 2022 definitief niet in de zomer gespeeld. Dat heeft FIFA-secretaris Jérôme Valcke woensdag tijdens een interview op Radio France laten weten. De discussie over het verplaatsen van de mondiale titelstrijd is al lange tijd gaande. Onder meer FIFA-preses Sepp Blatter sprak zich openlijk uit voor een winter-WK. In Qatar kan het kwik in de zomer boven de 50 graden stijgen.

"Ik denk dat het zal worden gehouden tussen 15 november 2022 en 15 januari 2023. De weersomstandigheden zijn dan het beste te vergelijken met zomerse temperaturen in Europa, namelijk gemiddeld 25 graden", aldus Valcke. Het WK wordt aan het eind van het jaar gehouden omdat in 2022 ook al de Olympische Winterspelen plaatsvinden. 

In juli zei Blatter al dat de zomer geen goede periode voor het kampioenschap is. "Het WK moet een volksfeest zijn. Qatar is een klein land. Met een WK in de zomer kan het geen volksfeest worden. Je kunt misschien wel alle WK-stadions afkoelen, maar je kunt niet het hele land koel houden."