Britt en Ymke starten met 326.000 kijkers

Het nieuwe RTL 5-programma van Britt Dekker en Ymke Wieringa, Britt en Ymke: Aan de Bak in Blanes, is dinsdagavond van start gegaan met 326.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Eerder deze week werd bekend dat het contract van het duo bij RTL niet is verlengd.

Utopia verloor kijkers ten opzichte van de eerste uitzending, maar komt nog steeds ruim boven het miljoen uit. Het programma van John de Mol stond dinsdag, net als maandag, op de zevende plek in de kijkcijferlijst. Bijna 1,3 miljoen mensen stemden af op Utopia, dat een dag eerder door anderhalf miljoen mensen werd bekeken.

Ook De Wereld Draait Door deed het goed. Het programma, dat verhuisde van Nederland 3 naar Nederland 1, trok dinsdag wederom 1,6 miljoen kijkers. In de weken voor de verhuizing keken gemiddeld 1,2 miljoen mensen.

Het best bekeken programma van de dag was het achtuurjournaal, dat ruim 2,3 miljoen kijkers trok. Goede Tijden, Slechte Tijden volgt met bijna twee miljoen kijkers en de Rijdende Rechter was goed voor bijna 1,9 miljoen kijkers.