FOK! wat een weer... Regen, buien en...

...veel wind.

Jawel, we krijgen vandaag weer een puist wind over ons heen. Eerst uit het zuiden, maar later draait de wind naar zuidwest toe en wakkert aan naar hard tot stormachtig. De kans op windkracht 9 is niet geheel uitgesloten, doch de windstoten bij buien zijn een belangrijker aandachtspunt. De zwaarste windvlagen liggen tussen de 85 en 95 km/u. Oppassen dus.

Verder is het eerst bewolkt en regent het af en toe. In de middag klaart het even op, maar later volgen er dan een aantal stevige buien waarbij er kans is op hagel, onweer en dus die zware windstoten. Waar de zwaarste buien vallen is altijd lastig te voorspellen, want er zullen ook plekken zijn waar het wel mee zal vallen met de heftigheid. Enfin, even afwachten dus.

Eerst is het met 11 graden nog zeer zacht, maar ná de regen en vóór de buien zal het kwik dalen naar een graad of 8.

Veel verandering in het wisselvallige weer hoeven we de komende dagen nog steeds niet te verwachten.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Portu
KlapMongeaul bracht een weekje in Portugal door en het weer was daar prima!