Sherlock-acteur huilde bijna om acterende ouders

Benedict Cumberbatch schoot vol toen hij de aflevering zag van de tv-serie Sherlock waarin zijn eigen ouders te zien zijn. Cumberbatch pakt in het derde seizoen de rol van meesterdetective Sherlock Holmes weer op. Zijn 78-jarige vader en 74-jarige moeder, beiden acteurs, spelen Holmes' ouders.

"Ik moest bijna huilen toen ik het zag", zegt Cumberbatch tegen website Entertainmentwise. "Ik ben zo trots op ze en op de reactie die ze kregen. Ik vond ze echt perfect gecast als de ouders van Sherlock."

De eerste aflevering van het derde seizoen was woensdagavond te zien op de BBC. Net als de eerdere twee seizoenen bestaat het derde seizoen uit drie afleveringen. De tweede aflevering is zondag te bekijken, de derde precies een week later.

De 37-jarige Cumberbatch geeft toe wel nerveus te zijn geweest toen zijn ouders op de set verschenen, maar dat de spanning wegviel toen hij ze zag acteren. "Zij waren ook nerveus maar ze deden het fantastisch. Het was echt geweldig om ze op de set te hebben, een heel speciaal gevoel."


Sherlock-acteur huilde bijna om acterende ouders (Foto: Novum)