Youp van 't Hek nog lang niet klaar met cabaret

Youp van 't Hek heeft de liefde voor zijn vak hervonden. Vijf jaar geleden vertelde de 59-jarige cabaretier nog dat hij het rustiger aan wilde doen en overwoog hij te stoppen met grote shows. "Er is een soort nieuwe liefde terug."

"Een tijdje terug zat ik in de auto, en Debby was mee", zei Van 't Hek, die getrouwd is met Debby Petter, in tv-programma 5 Jaar Later. "Opeens zei ze: Youp van 't Hek, jij moet er niet mee ophouden. Ze had een zaal meegemaakt die mijn programma leuk vond en ze kent mij, ze weet hoe leuk ik het vind."

Van 't Hek stond met zijn voorstelling Wigwam in november de hele maand in Carré. "Carré was zo ontzettend leuk." Voor volgend jaar heeft de cabaretier, die onder meer een oudejaarsconference gaat doen, ook al volop plannen. "U bent nog lang niet van me af."

Van 't Hek, die eerder deze maand een optreden afbrak omdat hij onwel was geworden op het podium, verzekerde presentator Jeroen Pauw in 5 Jaar Later dat het met zijn gezondheid wel snor zit. "Twee keer in de week beweeg ik een beetje. In zo'n sportschool."


Fragment oudejaarsconference 2011 (VARA)