Duizenden anti-islamstickers besteld bij PVV

De Partij voor de Vrijheid heeft de afgelopen week duizenden aanvragen voor een anti-islamsticker ontvangen. Geert Wilders vindt de actie een groot succes en heeft extra stickers laten drukken, laat hij donderdagavond weten via Twitter. De PVV-leider heeft nu ook een digitale versie in de aanbieding.

"De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif", staat in het Arabisch geschreven op de groene sticker, die gratis is te verkrijgen. Wilders kreeg vorige week donderdag verontwaardigde reacties toen hij de sticker op de deur van zijn kamer in het parlement plakte.

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sprak van een 'walgelijke actie' en GroenLinks- fractievoorzitter Bram van Ojik van een 'haatzaaisticker'. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zie dat het beledigen van de islam niet bijdraagt aan de bestrijding van extremisme, maar extremisten juist in de kaart speelt. "Daar neemt de Nederlandse regering afstand van", zei hij tegenover de NOS.

De afbeelding op de sticker is een variant op de vlag van Saudi-Arabië. Op de echte staat: 'Er is geen god behalve Allah en Mohammed is zijn profeet'.