Kerstwonder: weldoener betaalt andermans rekeningen

Een lokale zakenman, die voor wat speelgoed aan het kijken was in een Walmart te Florida zou kunnen overwegen zijn baard te laten staan. Greg Parady was namelijk zo vriendelijk om openstaande rekeningen van diverse moeilijke betalers ter plekke te voldoen.

Toevallig ving Greg een gesprek op van een vrouw die binnen de gigagrootgrutter klaagde hoe zwaar het haar viel alle rekeningen te betalen. Binnen de Walmart bestaat het systeem van Layaway. Hierbij wordt een product apart gehouden, tot de klant het volledige bedrag heeft opgehoest. Dit kan dus in delen.

De wilde weldoener dacht geen twee keer na en trok zijn drie kredietkaarten. Hiermee rende hij naar verschillende kassa’s, om in zo’n kort mogelijk tijd zoveel mogelijk betalingen te kunnen doen. In totaal heeft hij hiermee 80 openstaande schulden van 200 dollar of meer betaald. Als bij elkaar opgeteld heeft hem dit ongeveer 20.000 dollar gekost.

Toeschouwers waren stomverbaasd dat de betaalkaarten niet spontaan in de hens vlogen, gezien de snelheid waarmee Greg ze hanteerde.