'Apple werkt aan grotere iPad'

Na de iPad Mini werkt Apple nu ook aan een grotere versie van de reguliere iPad. Volgens Digitimes krijgt de tablet een scherm van 12,9 inch, oftewel 32,8 centimeter. Dit formaat tablets is volgens de techwebsite interessant voor educatieve doeleinden en gaat wellicht ten koste van de vraag naar laptops.

Op dit moment beschikt Apple over tablets in twee formaten. De iPad Air heeft een scherm van 9,7 inch ofwel 24,6 centimeter. De iPad Mini beschikt over een scherm van 7,9 inch (twintig centimeter).

Behalve Apple zou ook Samsung werken aan grotere tablets. Het Koreaanse bedrijf zou in het eerste kwartaal van volgend jaar drie versies van de zogeheten Galaxy Note Pro op de markt willen brengen, waarbij de grootste versie een scherm heeft van 12,2 inch.

Apple wordt ook al enige tijd in verband gebracht met een grotere versie van de iPhone. Volgens bronnen van Digitimes moet deze telefoon in mei op de markt komen. Eerdere berichten gingen uit van eind volgend jaar, zoals dat in de afgelopen jaren ook bij de komst van de iPhone 4S, iPhone 5, 5S en 5C het geval was.