Anouk vindt The Voice te weinig betalen

Anouk wil geen coach in The Voice of Holland worden omdat ze vindt dat het te weinig betaalt. "Als ik daar een seizoen ga zitten voor een bedrag dat ik ook met een optreden kan verdienen, ben ik natuurlijk een idioot", zegt de zangeres in de Volkskrant.

Anouk is meerdere malen gevraagd om mee te doen aan de talentenjacht. "Ik zei tegen John: luister, wat als ik een paar uitzendingen achter elkaar niemand leuk genoeg vind om die stoel voor om te draaien? Moet ik dan in de laatste uitzendingen heel vaak draaien omdat ik een bepaald aantal kandidaten moet halen?"

Toen John de Mol zei dat dat inderdaad de bedoeling was, haakte Anouk af. "Dat zou niet 'sincere' zijn, dus dat kan niet", legt de zangeres uit. Toch sluit Anouk niet volledig uit dat ze in de toekomst plaats zal nemen op de rode draaistoel. "Of ze moeten een bloedbedrag neerleggen."

De 38-jarige zangeres geeft slechts een paar optredens per jaar en het geld dat ze daarmee verdient, gaat grotendeels naar haar kinderen. De zangeres kreeg drie kinderen met Postman-rapper Remon Stotijn en een vierde kind met rapper Unorthadox, die haar bedroog met meerdere vrouwen. Anouk, die vrijgezel is, vindt het soms lastig om bekend te zijn. "Alles ligt op straat."

Toch beleeft de zangeres nog veel plezier aan het maken van muziek. "Als ik in de studio zit ben ik weer gelukkig", legt ze uit. "Zodra ik een nummer af heb, dat gevoel. Dat heb ik bij niets anders."