Man verorbert kerstpakket

Je moet erg slim zijn om een diploma Organische Scheikunde te halen. Helaas bereidt zo'n diploma een mens niet goed voor op de alledaagse valkuilen. Een medewerker van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bewees dat nog maar eens: hij at per ongeluk het verkeerde deel van zijn kerstpakket op.

De man, een medewerker van de afdeling enzymologie, heeft zijn eigen speekselenzymen op de proef gesteld door de vulling van het pakket op te eten. De man, vermoedelijk een buitenlandse medewerker, had de beschermende schuimstukjes aangezien voor snoepgoed.

"Ik moet zeggen dat de stukjes vulling ook wel en beetje op wokkels lijken", zegt woordvoerster van de RUG Mariëlle Zwaanenburg: "Als je uit het buitenland komt, is een vergissing misschien snel gemaakt." Hoewel tot nog toe slechts één iemand de fout heeft gemaakt, hebben ze toch een waarschuwing uitgegeven.

De mannen en vrouwen van de universiteit hebben overigens wel snel uit kunnen vorsen dat de vulling niet schadelijk is voor het menselijke lichaam.