Moslims eisen verbod op alcohol

Een groep islamitische fascisten heeft in een populaire wijk in het oosten van Londen geprotesteerd tegen de verkoop van alcohol. Zij zijn van mening dat de sharia van kracht is in 'hun' wijk en dreigen met geweld indien niet aan Gods eisen voldaan wordt.

Zo’n zestig haatbaarden en burka-draagsters verzamelden zich gisteren op Brick Lane, Londen. Het leek de demonstranten een aardig idee om gebruik te maken van hun democratische recht op vrijheid van meningsuiting teneinde intolerante eisen te stellen. Het duivelse goedje alcohol zou niet meer verkocht mogen worden in kroegen en niet meer geschonken mogen worden in restaurants. Hier geen gehoor aan geven zou de overtreder veertig zweepslagen gaan opleveren.

De demonstratie begon wat later dan gepland, want kaalkopjes van de English Defence League waren ook in de buurt voor een tegendemonstratie en het ene extreemrechts mengt nu eenmaal slecht samen met het andere extreemrechts.

De optocht was georganiseerd door Anjem Choudary, een man waarvan bekend is dat hij de kapers van '9/11' als helden beschouwt en zich heel erg druk gemaakt heeft over een paar tekeningen in een Deense krant. De in Engeland geboren en getogen advocaat maakt zich hard voor de invoering van de sharia in Groot-Brittannië en heeft weinig met de westerse manier van leven op. Daar voert hij dan ook een actieve strijd tegen.  Tijdens een van zijn speeches vond hij het nodig om de mannen die eerder dit jaar  mensen op straat aanvielen een hart onder de riem te steken. De slachtoffers van deze drie 'fantastische mannen' hadden namelijk het lef om in het openbaar alchohol te nuttigen of waren niet-islamitisch gekleed.

Islam-criticus Usama Hasan omschreef de bijeenkomst als 'volslagen idioot'. 'Dit is dus democratie', briest hij. 'ze proberen de sharia op te dringen. Dit is erg dom en tegen de islamitische leer.' Volgens hem is het binnen de islam niet mogelijk om buitenstaanders zeikerige wetjes op te leggen.