Politieagent schrijft boze brief aan Kanye West

Een Amerikaanse politieagent heeft op Facebook een brief geplaatst aan Kanye West. David Oliver windt zich op over het feit dat West zijn prestaties op het podium vergelijkt met die van de politie en militairen op missies. "Ik wil je bedanken dat je elke dag je leven op het spel zet om iedereen te helpen", zegt de agent spottend op de Facebook-pagina van het politiebureau van Brimfield in de staat Ohio.

"Ik weet hoe zwaar het is om rapper te zijn. Ik heb geprobeerd om te rappen en het is heel moeilijk om het ritme bij te houden. Hoewel ik Ice Ice Baby van Vanilla Ice wel bij kan houden als ik het op de radio hoor", vervolgt Oliver sarcastisch. "Jouw baan is heel gevaarlijk. De meeste mensen realiseren zich niet dat als je heel snel rapt, zonder goed te ademen, je flauw kunt vallen en je hoofd kunt stoten."

De agent heeft de brief geschreven om te laten weten dat hij het volledig oneens is met Wests vergelijking. "Jouw manier van denken is een voorbeeld van dingen die mis zijn met de wereld. Zoals sterren die denken dat ze beter zijn dan ze werkelijk zijn", legt hij uit. "Ik snap niet dat jij jezelf kunt vergelijken met onze heldhaftige militairen, die altijd gevaar lopen en politieagenten die wapens bij zich hebben en kogelvrije vesten dragen ter bescherming."

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat de rapper in opspraak komt vanwege zijn grootheidswaan. Zo vergeleek de 36-jarige West, die verloofd is met realityster Kim Kardashian, zichzelf met God, Picasso en Steve Jobs. Ook wond hij zich op over het feit dat hij 'maar' twee nominaties bij de Grammy Awards in de wacht sleepte.