[EL] Uitslag PSV - FK Chornomorets Odesa

PSV is er niet in geslaagd om te overwinteren in Europa. De Eindhovenaren hadden aan een gelijkspel tegen FK Chornomorets voldoende om in de Europa League te blijven, maar de Oekraïners maakten na bijna een uur spelen een einde aan deze droom. Dja Djedjé voltrok het vonnis.

Bij PSV was voorafgaand aan de wedstrijd tegen FK Chornomorets Odesa één opvallende wijziging in de basiself te zien. Jorrit Hendrix begon namelijk op het middenveld. De 18-jarige voetballer staat normaal gesproken in het hart van de verdediging, maar verving nu de geblesseerde Schaars. Ola Toivonen begon op de bank, net als Ji-Sung Park

Vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het initiatief. Dit leverde al snel een goede kans voor Memphis Depay op. Het tempo lag in de eerste twintig minuten van de wedstrijd echter niet heel hoog. Daarnaast floot ook arbiter Gomez veel af, waardoor het spel meer stil lag dan dat de bal rolde.

FK Chornomorets Odesa loerde vooral op de counter en kwam er via Antonov een keer gevaarlijk uit. Toch bleef de brilstand gehandhaafd, ondanks het feit dat Hendrix, Depay en Adam Maher een aantal goede mogelijkheden kregen om PSV op voorsprong te schieten. De Oekraïners zetten er nog een kans voor Antonov tegenover.

Goede mogelijkheid voor Karim Rekik, maar keeper Bezotosny brengt redding (Foto: Pro Shots)

Het begin van de tweede helft was van beide kanten slordig. Bij PSV zaten ervaren krachten als Park en Toivonen nog op de bank. Ondertussen gingen de Eindhovenaren verder met kansen missen. Zowel Luciano Narsingh als Maher kregen mogelijkheden, maar scoorden niet.

Dit kwam PSV uiteindelijk duur te staan. Na een uur spelen kwam FK Chornomorets Odesa via een doelpunt van Dja Djedjé op voorsprong. Nog geen vijf minuten later had Riera de 2-0 op zijn pantoffel, maar kopte de bal over het doel van Zoet heen.

Twintig minuten voor tijd probeerden Oscar Hiljemark en Depay het eens van afstand, maar keeper Bezotosny werd er niet zenuwachtig van en greep het leer. Ook Hendrix verscheen nog een keer voor het doel van de Oekraïners, maar het spel van de Eindhovenaren was niet verrassend te noemen. Hierdoor was het voor de bezoekers eenvoudig om aanvallen af te slaan.

In de slotfase van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan. Riera ging door het lint na een overtreding van Arias. De speler van FK Chornomorets kreeg vervolgens een rode kaart, omdat hij Arias in de nek duwde. Daarna bemoeide Maher zich er ook nog even mee en kreeg een gele kaart.

In de laatste officiële minuut had Toivonen móeten scoren, maar de Zweed stifte de bal over het doel heen. Ook Depay kreeg nog een levensgrote kans, maar zag zijn inzet geblokt worden. In blessuretijd werd ook niets meer door de Eindhovenaren geforceerd.