PVV grootste in Den Haag

Virtueel is de Haagse tak van de PVV de grootste partij van het dorp. Wanneer er nu verkiezingen in 's- Gravenshage gehouden zouden worden, zou 18% van de stad waar Anouk en Barbie vandaan komen en een analfabetiseringspercentage van 15% heeft, op de partij van de Beethoven van Venlo stemmen.

In de praktijk verandert hier weinig mee voor de beweging, het aantal zetels blijft in dit geval, net als in 2010 op acht.

Desondanks bezet de PVV in Den Haag slechts vijf zetels in de gemeenteraad. Naar goed gebruik binnen de partij hebben drie deserteurs zich tussentijds afgescheiden en zijn als eenmansfractie verder gegaan. Paul ter Linden, iemand die het ooit een geweldig idee leek om mensen met HIV te brandmerken, Richard de Mos, de man die loog over zijn CV en de tot de Islam bekeerde Arnoud van Doorn stapten uit de fractie. Nog wel boos, maar geen PVV'ert meer.

De PVV wordt op iets meer dan een procent gevolgd door de Haagse variant van de PvdA, de partij die het leuk vond om belastinggeld van de vestzak naar de broekzak te laten glijden. De partij die nog meer belastinggeld uit de Hagenaars/Hagenezen willen schudden, komt hiermee eveneens op acht zetels.