Man wordt wakker in donker vliegtuig

Een Amerikaan die vrijdag tijdens zijn binnenlandse vlucht naar Houston in slaap viel, ontwaakte even later in een afgesloten, leeg en donker vliegtuig. Medepassagiers en crew hadden hem bij het verlaten van het vliegtuig over het hoofd gezien, schrijft ABC News zondag.

"Ik werd wakker in het donker en vroeg mezelf af wat er aan de hand was. Misschien was het een tussenlanding, dacht ik", aldus passagier Tom Wagner, die achter in het vliegtuig aan het raam zat. Toen hij merkte dat hij de kist niet uit kon, belde hij zijn vriendin voor hulp. Zij belde United Airlines, maar volgens Wagner duurde het nog een half uur voordat luchthavenmedewerkers de man bevrijdden.

ExpressJet, onderdeel van United, laat weten dat het vliegtuig leeg is geïnspecteerd. Waarom Wagner niet was ontdekt, wordt nog onderzocht. Omdat de passagier zijn overstap op Houston had gemist, boekte de luchthavenmaatschappij een hotelkamer voor hem. Ook kreeg hij een voucher van 250 dollar en een pakketje met onder meer een tandenborstel ter compensatie.

Amerikaan ontwaakt in afgesloten vliegtuig
Amerikaan ontwaakt in afgesloten vliegtuig (Foto: ANP)