Volgende Indiana Jones-film uit Disney-koker

Filmmaatschappij Walt Disney heeft vrijdag alle rechten binnengehaald voor toekomstige Indiana Jones-films. Disney heeft officieel nog geen nieuw Indiana Jones-avontuur aangekondigd, maar volgens het Amerikaanse filmtijdschrift Variety zal de studio snel met een vijfde rolprent komen.

Disney kreeg vorig jaar de eigendomsrechten van de vier avonturenfilms in handen toen het bedrijf een slordige drie miljard euro neertelde voor Lucasfilm, de toenmalige eigenaar van de reeks. Wat nog ontbrak was het distributie- en marketingrecht, maar dankzij een deal met filmmaatschappij Paramount is Disney nu ook over deze zaken de baas.

De laatste Indiana Jones-film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, heeft wereldwijd bijna 600 miljoen euro opgebracht, dus het ligt volgens Variety voor de hand dat Disney snel aan de slag gaat met een ongetwijfeld lucratief vijfde deel om de drie miljard die ze hebben betaald voor Lucasfilm terug te verdienen.

Bronnen melden dat Steven Spielberg, de regisseur van de vorige Indiana Jones-films, interesse heeft getoond om een vijfde deel te regisseren. De 71-jarige hoofdrolspeler Harrison Ford gaf in augustus al aan dat hij wel zin heeft in een vijfde Jones-avontuur.