Het allergoeiste Chinese restaurant van Nederland is...

De website bestechineserestaurant.nl heeft bekend gemaakt wat het beste Chinese restaurant van Nederland is.  De eer om zichzelf de allerbeste Chinees van Nederland te noemen, valt dit jaar te beurt aan Nam Kee, gevestigd aan de Zeedijk te Amsterdam.

De lijst met de top 88 Chinese Restaurants wordt samengesteld door een samenwerking van horecavakblad Asian HorecaVizier, Umenu en Dinnersite.nl. In plaats van een saaie top 100 heeft de organisatie gekozen voor een top 88. Hoewel het getal acht in het Chinees wordt uitgeproken als 'ba', is de betekenis niet negatief. Het getal staat voor voorspoed en rijkdom. Twee achten zou je kunnen zien als dubbel geluk.

De volledige lijst is hierrrr te vinden.

Opvallend is hoe vaak het woordje 'Garden' in de lijst (en dus geen: rijst) voorkomt. Dit is namelijk precies elf keer. Het woordje 'Golden' komt zes keer voorbij.  Zeven restaurants hebben zich genoemd naar de Chinese Muur en ook valt op dat er gezonde concurrentie is in Sneek. Twee restaurants uit die plaats staan op respectievelijk plaats 84 en 85.