Boete voor Franse hoerenlopers

In Frankrijk kan het bezoekje aan de dames van plezier aardig in de munten lopen. Het Franse parlement, het Nationale Assemblee, heeft namelijk in zijn oneindige wijsheid besloten om hoerenlopers voortaan te beboeten. Bovenop de gangbare prijs voor een wip, kan hier nog, als je betrapt wordt door de religieuze politie, 1500 euro bijkomen.

Wanneer je voor een tweede keer betrapt wordt met een publieke vrouw kan dit zelfs oplopen tot 3750 euro.

Deze zedenwet wordt gemotiveerd met het idee om mensenhandel tegen te gaan. Verreweg de meeste lichtekooien komen namelijk uit het buitenland en zijn, volgens het Assemblee, slachtoffer van een moderne vorm van slavernij. Om dit tegen te gaan gaat Frankrijk niet achter de pooiers en mensenhandelaars aan, maar vindt symptoombestrijding een veel beter idee.

Tegenstanders vinden dit geen goed idee. Zij vrezen dat de temeiers hun heil nu meer ondergronds zullen zoeken en het zicht op prostitutie nu helemaal verdwijnt.

Inmiddels hebben enkele prostituees, die vrijwillig voor het beroep gekozen hebben, al een demonstratie gehouden voor het parlement. 'Jullie slapen met ons, maar stemmen tegen ons', luidt hun devies.