Vader martelde dochter (17)

Vaak wordt gezegd dat niet-westerse allochtonen hun kinderen strenger aan moeten pakken. Volgens sommigen helpt het tegen criminaliteit. Eén man had de klok horen luiden, maar wist niet waar de klepel hangt: hij martelde zijn dochter vanwege zijn eigen scheiding en werd zo zelf een crimineel.

De zestigjarige Ahmed L. uit het Vlaamse Wevelgem lag in 2011 in scheiding met zijn derde vrouw. Het viel hem erg zwaar. Toen hij zijn ex-vrouw wilde opzoeken, wendde hij zich tot de enige persoon die haar schuiladres kende: zijn zeventienjarige dochter. Maar zij wilde haar moeder beschermen en weigerde het adres te geven.

Uit wraak sloot Ahmed haar op in de garage van zijn huis. Hij hing haar aan een touw van het plafond en bewerkte haar met een springtouw en een bezemsteel. Uiteindelijk gaf het meisje toe, ze vertelde haar vader waar zijn ex-vrouw woonde. Desondanks hield Ahmed niet op: hij sloeg haar nog met een hamer.

Gedurende de hele marteling moesten de jongere zoontjes van Ahmed toekijken. Uiteindelijk lukte het de oudste van hen om de buurman te waarschuwen. Samen informeerden ze de politie. Toen die het meisje bevrijdden, na een marteling van anderhalfuur, was ze meer dood dan levend. Gelukkig was ze al snel buiten levensgevaar.

Ahmed werd vanzelfsprekend voor de rechter gesleept. Hij gaf te marteling toe, maar zei dat het niet met voorbedachte rade was. De jury accepteerde dat niet. Volgens hen had Ahmed het juist volledig gepland. Hij had z'n dochter al enkele keren met de dood bedreigd, hij liet haar van school halen, en zette zelfs de auto in de garage zodat ze niet kon vluchten.

Uiteindelijk is Ahmed gisteren veroordeeld wegens marteling van zijn dochter. Omdat hij zijn zoons dwong erbij te zijn, is hij ook veroordeeld wegens onmenselijke behandeling. De strafmaat wordt later bepaald, maar hij riskeert tot 30 jaar in de gevangenis.