[EL] Uitslag PFK Ludogorets - PSV

PSV is er niet in geslaagd zijn vijfde groepsduel in de Europa League te winnen. Het ging in Bulgarije met 2-0 onderuit tegen PFK LudoGorets. Het is voor de zesde keer op rij dat PSV een uitwedstrijd niet heeft weten te winnen.

In Sofia kwam Ludogorets in de 38e minuut van de wedstrijd aan de leiding. Karim Rekik liet zich tot twee keer toe gemakkelijk uitkappen, waarna Roman Bezjak de 1-0 kon binnenschieten voor de thuisploeg. Bij Ludogorets was oud-Willem II speler Misidjan regelmatig een plaag voor de PSV-defensie.

De omstandigheden voor PSV werden al snel in de tweede helft nog erger. In de 54e minuut ontving Jeffrey Bruma zijn tweede gele kaart. De centrale verdediger van de Eindhovenaren verloor op knullige wijze de bal, waarna hij zijn tegenstand vast hield en kon gaan douchen.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. De verdediging van PSV gaf Bezjak de ruimte om zijn tweede goal van de wedstrijd te maken: 2-0. Door de zege plaatst Ludogorets zich voor de knock-out fase van de Europa League. PSV mag in de laatste thuiswedstrijd niet verliezen van Chornomorets om ook door te bekeren in Europa.