'E-sigaret in de ban'

Volgens een voorstel van de Europese Commissie, welke door de website Nicotine and Science Policy is onderschept, wordt er gewerkt aan nieuwe regels omtrent de E-sigaret. Door de regels zou een groot deel van de modellen E-sigaretten verboden worden.

Ondanks dat het Europees Parlement in oktober nog tegen de nieuwe regels heeft gestemd, is er afgelopen week toch een nieuw voorstel van de Europese Commissie opgedoken. Het voorstel zou onder meer de nicotine in E-sigaretten limiteren tot 10 milligram, hervulbare modellen verbieden en mag er geen reclame meer worden gemaakt.

Met dit nieuwe voorstel heeft de Europese Commissie de onderzoeken rond de E-sigaret, waaruit is gebleken dat de E-sigaret ruim 99 procent minder schadelijk is voor de gezondheid dan tabak, aan de kant geschoven. Daarnaast zijn er geen experts geraadpleegd voor dit nieuwe voorstel. 

De Europese Commissie heeft nog geen reactie gegeven op het voorstel. Als het voorstel de normale procedure zal volgen, dan zou het nog een aantal maanden kunnen duren voordat de nieuwe regels van kracht worden.