Vrouw Lange Frans houdt deur op een kier

Daniëlle van Aalderen sluit niet helemaal uit dat het ooit nog goedkomt tussen haar en rapper Lange Frans. "Ik hoop natuurlijk van wel, want het is de vader van Willem en Danie", zei Van Aalderen tegen SBS-programma Show Vandaag. "We hebben ondanks drie stressvolle jaren ook mooie momenten met elkaar meegemaakt."

Anderhalve week geleden werd bekend dat Van Aalderen en Lange Frans, die in juni 2008 trouwden, gaan scheiden. De 33-jarige rapper zocht zijn toevlucht in drank en drugs nadat hij in een zakelijk conflict was beland met zijn ex-rapmaatje Baas B.

De breuk heeft volgens Van Aalderen verder niets te maken met eventuele slippertjes. "Er is geen ander in het spel geweest", zei ze in RTL Boulevard. Van Aalderen en Lange Frans hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze op het gebied van seks ruimdenkend zijn. "Ik had veel liever gehad dat hij bij wijze van spreken was vreemdgegaan. Dat is niet zo verslavend als alcohol en drugs."

Van Aalderen zou het liefst zien dat de rapper zich drie maanden terugtrekt om aan zichzelf te werken. "Het is nu het beste om zo veel mogelijk afstand te creëren."