FOK! wat een weer... Saai!

Er valt bijzonder weinig te beleven op weergebied en dat komt omdat we aan de 'foute' kant liggen van een hogedrukgebied. Daardoor hebben we met een noordelijke stroming te maken waarmee uitgestrekte wolkenvelden worden aangevoerd. Bovendien valllen er daar ook nog een paar lichte buien uit.

De bewolking overheerst ook vandaag weer en voor de zon is er maar een kleine rol weggelegd. Net als gisteren vallen er ook vandaag weer aan aantal buitjes, maar de hoeveelheden blijven gering. Gemiddeld over het land gezien ligt het kwik rond de 7 graden. De wind blijft uit het noorden waaien en is zeker langs de kust met windkracht 5 weer nadrukkelijk aanwezig. De eerste echte verandering lijkt zich pas aan het einde van de week te zullen aandienen, want dan probeert de westcirculatie weer grip op ons weer te krijgen. Zover is het nog lang niet en daarom zullen we het deze week met behoorlijk saai weer moeten doen.

De depressie waar ik het gisteren over had heeft zich de afgelopen dagen heerlijk kunnen uitleven boven de Balkan en de Griekse eilanden. Er vielen daar imposante hoeveelheden regen en dat was met name op Rhodos het geval. Ik moest even slikken toen ik via de site van Jan Visser las dat daar in 48 uur maar liefst 190 millimeter was gevallen. En ik zat daar net 3 weken geleden zo vlak in de buurt....

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Kleurtje1
Prachtige herfstkleuren! KlapMongeaul is áltijd alert op mooie dingen.

Kleuren2
Dit plaatje is ook zeer mooi.