'PlayStation 4 maken kost $381'

Zoals met elke console die uitkomt worden er verschillende rapporten opgesteld met wat het kost om die console te maken. Onderzoeksbureau IHS heeft nu aangegeven dat de PS4 $381 kost om te maken, de console wordt verkocht voor $399. 

De marge op het apparaat is dus erg klein als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de iPad Air die $271 kost om te maken maar voor $499 verkocht wordt. In 2006 toen de PS3 uitkwam is een soortgelijk rapport gemaakt met de kosten voor de PS3 geschat op $805 terwijl het apparaat verkocht werd voor $599.

Drie jaar later in 2009 kostte de PS3 nog maar $336 om te maken maar de console lag in de winkels voor $299. Een analist van IHS geeft aan dat als Sony de kans krijgt om de kosten van de productie omlaag te krijgen er verwacht wordt ook de winkelprijs zal zakken zoals we bij de PS3 ook zagen.

In het rapport wordt er ook specifiek ingegaan op de kosten van bijvoorbeeld de microchips, de grootte daarvan en bijvoorbeeld de kosten voor het maken van de PS4-controller die op $28 dollar ligt. Volgens een analist bij IHS zal Sony weinig tot geen winst maken op de console, misschien zelfs nog verlies ondanks de kleine marge. Sony zal het dus voornamelijk van de software en randaccesoires moeten hebben.

Het rapport van IHS is nog niet volledig uitgebracht, dat wordt komende dag verwacht, maar hier kun je al wat details lezen.