Borsato en Ewbank vinden kritiek niet zo boeiend

Marco Borsato en John Ewbank hebben niet wakker gelegen van de kritiek op het nummer Muziek, de eerste single van Borsato's nieuwe album Duizend Spiegels. "Het was een risicovolle track, dat wisten we", zegt liedjesschrijver Ewbank in De Telegraaf over het dance-achtige nummer. "Deze keer viel het minder uit."

"Ik denk dat we hetzelfde hadden meegemaakt met het toen net zo aparte Rood, als destijds sociale media als Twitter en Facebook hadden bestaan", vult Borsato aan. "Die plaat stond vervolgens tien weken op één. En daar is Muziek ook beland. Wie dat wil, mag het trouwens ook gewoon lelijk vinden. Wij maakten het voor de mensen die het wel waarderen."

De volgende single van de plaat Duizend Spiegels, die volgende week verschijnt, heet Ik Zou het Zo Weer Overdoen. Ewbank werd bij het schrijven van dat nummer geïnspireerd door zijn vriendin Kelly Weekers, die zo'n twintig jaar jonger is dan hij. "Ik was niet voorbereid op die relatie. Ik was bewust aan het daten met vrouwen onder de dertig. Ik dacht: dan wordt het in elk geval niet serieus, want daar was ik helemaal niet aan toe. Maar toen kwam Kelly. Ik vond het best griezelig door het leeftijdsverschil, maar zij verraste mij op zo veel vlakken dat ik verliefd werd."

Tijdens de relatie kwam bij Ewbank weer een andere angst om de hoek kijken. "Ik ben nu 44. Ik dacht dat het best goed zou kunnen dat zij mij over een paar jaar aan de kant zet omdat ik dan te oud ben. Het zou kunnen dat ze dan verder wil met een leeftijdgenoot. Ik dacht erover dat ze me veel pijn zou kunnen gaan doen. En bedacht dat ik dan toch het geluk van nu niet zou willen missen. Vandaar dat ik een man die net verlaten is laat zeggen: ik zou het zo weer overdoen."