McLaren laat Magnussen debuteren

Het Formule 1-team McLaren zal volgend seizoen aan de start verschijnen met Jenson Button en Kevin Magnussen, zo heeft het team uit Woking laten weten. Gisteren maakte Sergio Perez bekend de renstal al na één seizoen weer te verlaten.

Magnussen is nieuw bij het F1-team en komt uit het opleidingsprogramma van McLaren, waarin onder meer ook Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries opgenomen zijn. De 21-jarige Magnussen, de zoon van oud-F1-coureur Jan Magnussen, won dit seizoen de World Series by Renault.

"Ik kan mijn geluk niet op om mijn F1-debuut voor McLaren te maken. Laat ik het makkelijk houden: dit team is de beste. Toen ik een jong jochie was wilde ik al voor McLaren rijden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bijna elke dag in mijn leven heb geweid aan het bereiken van dat doel. Ik heb enorm veel respect voor iedereen binnen McLaren, en ik wil iedereen bedanken voor deze kans. Vooral teambaas Martin Whitmarsh en de rest van de top van het bedrijf."

Magnussen hoopt veel van teamgenoot Button te kunnen leren. De Deen testte in het recente verleden al enkele malen voor McLaren en maakte hierbij veel indruk, niet alleen qua snelheid, maar ook qua technische kennis.