'Snapchat weigert miljardenbod Facebook'

Het bedrijf achter de telefoonapp Snapchat heeft een bod van drie miljard dollar (2,2 miljard euro) van Facebook geweigerd. Snapchat verwacht begin volgend jaar een hoger bod. Dat schreef The Wall Street Journal donderdagnacht op basis van ingewijden.

Onder meer het Chinese internetbedrijf Tencent zou interesse hebben in het startende Amerikaanse bedrijf. Tencent zou vier miljard dollar willen neerleggen, maar dat bedrijf heeft volgens de krant nog geen bod uitgebracht.

Het bedrijf Snapchat werd twee jaar geleden opgericht, maar er wordt nog geen geld verdiend met de applicatie. Snapchat stelt gebruikers in staat elkaar korte berichten te sturen met foto's of video's. Deze berichten verdwijnen binnen een paar seconden. De applicatie is vooral populair onder jongeren.

In september rapporteerde het bedrijf bijna een verdubbelingen van het aantal 'snaps' per dag ten opzichte van het tweede kwartaal. In de periode van juli tot en met september werden wereldwijd dagelijks 350 miljoen van deze foto- of videoberichten verstuurd.