Bloedbad blijkt menstruatieseks

Als politieman maak je nog eens wat mee. De politie van Stockholm rukte gisteravond massaal uit voor een vermeende echtelijke ruzie, compleet met schreeuwen en een enorm bloedbad. Eenmaal ter plaatse bleek de plas bloed te zijn ontstaan door neuken terwijl de rode vlag buiten hangt.

De Heilige Hermandad van de Zweedse hoofdstad is erg fanatiek op Twitter. Meer dan achttienduizend Zweden volgen de verrichtingen van Brømsnør en zijn collega's. Hun laatste tweet heeft hen vandaag nogal veel kritiek opgeleverd.

"Geschreeuw uit een appartement verontruste de buren, die de politie belden", twitterde de politie. "Politie was bezorgd om bloedsporen. Het geschreeuw en bloed zijn opgehelderd: goedmaakseks tijdens de menstruatie."

De opmerkelijke tweet is inmiddels honderden keren geretweet. Toch is niet iedereen blij met het bericht. Volgens sommigen was de tweet te ranzig voor woorden. Volgens de verantwoordelijke twitteraar, agent Viktor Adolphson, wilde hij juist op humoristische wijze een andere, belangrijke kant van het politiewerk aantonen.

"Omdat de buurman bezorgd was om het geschreeuw, is het goed te weten dat hij de politie heeft ingeschakeld", aldus Adolphson. "Toen agenten arriveerden, vreesden ze het ergste. Zo'n bloedbad betekent vaak dat iemand ernstig gewond is. Toen ze man en vrouw beiden apart namen, zeiden ze onafhankelijk van elkaar dat ze goedmaakseks hadden. Dat ze toevallig ongesteld was, maakte hen niet uit."

Een echte schipper bevaart dan ook de Rode Zee. "Het is altijd mooi als een verhaal een goed einde heeft."