Stekelenburg, Veltman en Narsingh in selectie Oranje

Maarten Stekelenburg, Joël Veltman en Luciano Narsingh zijn door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Japan en Colombia. Ajax-verdediger Veltman is voor het eerst geselecteerd. Stekelenburg en Narsingh keren na een lange periode terug in het Nederlands elftal. Het drietal behoorde niet tot de voorselectie van Van Gaal.

Ook Gregory van der Wiel keert na lange tijd terug in de selectie. De rechtsback, die een basisplaats heeft veroverd bij Paris Saint-Germain, speelde op het EK in 2012 voor het laatst in Oranje. Van der Wiel werd vorige maand al geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije, maar meldde zich destijds af bij bondscoach Louis van Gaal wegens knieklachten.

Wesley Sneijder is niet van de partij. De 29-jarige middenvelder van Galatasaray is vanwege een hamstringblessure niet geselecteerd. Nederland speelt op 16 november in België tegen Japan en ontvangt drie dagen later Colombia in de Amsterdam Arena.

Selectie Nederlands elftal

Keepers:Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (Fulham)

Verdedigers: Jetro Willems (PSV), Joël Veltman, Daley Blind (Ajax), Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenvelders: Kevin Strootman (AS Roma), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan De Guzman (Swansea City), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV)

Aanvallers: Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Memphis Depay, Luciano Narsingh (PSV)