[CL] Uitslag Ajax - Celtic

Ajax heeft de kans overwintering in Europees voetbal vanavond in leven gehouden. In eigen huis werd het Schotse Celtic met 1-0 verslagen.

Doordat de uitwedstrijd door Ajax met 2-1 werd verloren was deze wedstrijd cruciaal geworden. In de eerste helft hadden de Amsterdammers het beste van het spel, maar werd er nauwelijks gevaar gesticht. De beste mogelijkheid was voor Siem de Jong, die voor het eerst sinds lange tijd als diepste spits was opgesteld. Na een voorzet van Van Rhijn belandde zijn kopbal in de handen van keeper Forster. Schøne was er vlak voor rust dichtbij, maar kreeg na een voorzet van Serero net niet zijn voet tegen de bal.

Vlak na de rust was er een grote mogelijkheid voor Celtic. Kayal kreeg alle ruimte om te schieten maar schrok daar kennelijk zo van dat hij de bal hoog over schoot. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een aanval over veel schijven werd uiteindelijk afgerond door Lasse Schøne. Celtic moest daarna op jacht naar de gelijkmaker maar had ook moeite tot kansen te komen. De beste was nog voor Stokes, maar Cillessen stond op de goede plek.

In de slotfase was Ajax zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Denswil kopte uit een hoekschop op de paal.

Ajax-speler Kolbeinn Sigthorsson in duel met Celtic FC-speler Mikael Lustig (Foto: Pro Shots)