Wijk bij Duurstede afgesloten

De toegangswegen naar Wijk bij Duurstede zijn in verband met de windhoos van zondagmiddag afgesloten door de politie. Iedereen die niet in de Utrechtse plaats woont, wordt weggestuurd. Dat meldt de gemeente. De maatregel moet voorkomen dat ramptoeristen en plunderaars de situatie verergeren.

Inwoners van Wijk bij Duurstede krijgen het advies zondagavond binnen te blijven en de schade als gevolg van de windhoos niet te repareren. Het is gezien de slechte weersomstandigheden erg gevaarlijk om nu het dak op te gaan, waarschuwt de gemeente.

De ruim achttienduizend inwoners wordt aangeraden hun verzekering te bellen voor advies bij schade en naar Radio M Utrecht te luisteren voor informatie. Het gemeentehuis is opengesteld voor ondernemers die niet bij hun pand in het getroffen gebied kunnen komen.

De schade in Wijk bij Duurstede is groot. De wijk Molenvliet en het nabijgelegen bedrijventerrein Broekweg zijn het ergst getroffen. Burgemeester Tjapko Poppens is naar het gebied toegegaan om met gedupeerde inwoners te praten.

De brandweer is massaal uitgerukt. Bomen vielen op auto's, sommige daken zijn volledig ontdaan van dakpannen en her en der liggen taken en ontwortelde bomen. "Het is heftig geweest", liet een brandweerwoordvoerder weten.