Pedoseksueel woont in Amsterdam

Pedoseksueel Sytze van der V. is aan het verhuizen naar een woning in Amsterdam. Dat zei hij in een interview met AmsterdamFM. Op zijn blog gaf hij afgelopen zondag al aan dat een particulier hem een flatje heeft aangeboden waar hij vanaf vrijdag in kan.

Van der V. leidde een zwervend bestaan sinds de gemeente Eindhoven in 2009 weigerde hem toe te laten. Hij eiste dat de staat hem hielp bij het vinden van een huis. Steeds als hem een woning werd aangeboden, gebeurde dat volgens de pedoseksueel onder 'absurde' voorwaarden die zijn grondrechten zouden aantasten.

Een interview aan de radio geven, zoals hij nu deed, zou volgens hem bijvoorbeeld niet mogen. Hij wees erop dat 'geen rechter in het land' het nodig vindt hem onder behandeling te stellen. "Anders was dat wel opgelegd."

Van der V. staat nu tussen de verhuisdozen, zei hij op de radio. Dat hij nu een woning heeft, betekent volgens hem niet dat hij de staat niet meer nodig heeft. "De situatie die ik nu heb is ook maar een tijdelijke oplossing."

Het is volgens de pedoseksueel niet goed dat hij nu anoniem in Amsterdam woont. "Dan krijg je onnodige onrust." Pas als een veilige oplossing is gevonden, kan volgens hem worden bekeken of ook andere voorwaarden moeten worden gesteld. "Maar ik zou niet weten welke."

Van der V. werd begin dit jaar opgepakt omdat een agent kinderporno dacht te hebben gezien op zijn laptop. De rechtbank in Zutphen oordeelde in augustus dat daar geen sprake van was, waarna hij op vrije voeten kwam.