Anderhalf miljoen voor antiabortusclub

De Tweede Kamer trekt jaarlijks anderhalf miljoen euro extra uit voor Siriz, een stichting die voortkomt uit de Vereniging voor Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Een meerderheid steunt een voorstel hiervoor van de SGP, bleek woensdagavond.

Siriz wil 'steun bieden aan tienermoeders'. De organisatie verkeerde in financiële nood, maar is met het extra geld uit de problemen. De organisatie was in het verleden expliciet tegen abortus, maar nu niet meer. Wel worden tienermoeders erop gewezen dat er 'andere mogelijkheden dan abortus' zijn.

Volgens SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zal het in stand houden van de stichting ertoe leiden dat het aantal abortussen wordt teruggedrongen. "Ik ben erg blij met dit bedrag. Wij zetten graag in op betere voorlichting aan onbedoeld zwangeren", zegt Van der Staaij.

De SGP heeft grotere invloed in de politiek sinds het begrotingsakkoord dat het kabinet eerder deze maand sloot met D66, ChristenUnie en SGP. In de Eerste Kamer heeft het kabinet de ene zetel van de SGP nodig voor een meerderheid.