[Video] Real Madrid eist excuses van Sepp Blatter

Real Madrid wil dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn excuses aanbiedt voor uitspraken over Cristiano Ronaldo. Volgens Real-trainer Carlo Ancelotti heeft voorzitter Florentino Perez een brief naar Blatter gestuurd. De club vindt diens uitspraken 'respectloos tegenover een heel serieuze en heel professionele speler'.

Blatter werd tijdens een interview bij de Oxford Union, een studentenvereniging in het Engelse Oxford, gevraagd naar Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Zwitser beschreef Messi eerst als een 'goede jongen' die nooit te uitbundig is. 'Hij speelt goed, hij danst'.

Vervolgens noemde Blatter Ronaldo 'een commandant in het veld' en marcheerde over het podium heen en weer. "Dit is een andere kant van het voetbal en het is goed om commandanten in het veld te hebben. Ze hebben niet dezelfde houding en dat geeft leven aan het voetbal."

Vervolgens kreeg Blatter nogmaals de lachers op zijn hand ten koste van de Portugees van Real. "De een maakt meer kapperskosten dan de ander, maar dat maakt niet uit." Ronaldo staat erom bekend dat hij veel met z'n uiterlijk bezig is.

Blatter stelde daarna dat zowel Messi als Ronaldo een geweldige speler is. "Maar ik heb een voorkeur voor Messi."

Update 21.05 uur

Blatter heeft gereageerd op de ophef. Hij heeft zijn uitspraken niet ingetrokken, maar hij verontschuldigde zich wel voor alle ophef die hij had veroorzaakt. Blatter: "Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen in verlegenheid te brengen of Real Madrid, de spelers of de fans respectloos te behandelen."

Ook Ronaldo zelf reageerde: "Deze video toont duidelijk aan hoeveel respect en begrip de FIFA heeft voor mij, voor de club en voor mijn land. Ik wens meneer Blatter een lang en gezond leven en dat hij nog maar lang getuige mag zijn, zoals hij verdient, van de successen van zijn favoriete teams en spelers."

Ik ben Sepp, 77 jaar en doe Cristiano Ronaldo na (bron: YouTube).