Jantje Smit vond beroemde studio tof

Jantje Smit was zeer vereerd dat hij een album mocht opnemen in de befaamde Rockfield Studios in Wales. "Je voelt als je daar binnenkomt in die studio dat er historie geschreven is, dat Queen daar Bohemian Rhapsody heeft geschreven", vertelt de zanger voor de camera van Novum Nieuws. "De anekdotes die je hoort zijn eigenlijk te mooi om waar te zijn."

De 27-jarige Volendammer, die vrijdag zijn cd Unplugged - De Rockfield Sessies uitbrengt, heeft niet de illusie dat hij zelf historie schrijft in de studio. "Maar dat ik daar nu mocht zijn, da's al meer dan genoeg." Grote bands als Oasis, Simple Minds en Coldplay gingen de Nederlander voor.

Voor zijn nieuwe schijfje stak hij wat oudere, onbekendere nummers in een nieuw jasje. Dat bracht leuke herinneringen naar boven. "Ik merk het met name in de teksten die ik bijvoorbeeld tien jaar geleden opnam", legt hij uit. "Liedjes die ik met Simon maakte in die tijd. Het was soms wat oppervlakkiger, wat onbevangener. Later, als je meer succesvol wordt, ga je er meer over nadenken: o, we moeten weer een hit maken. Dan schrijf je heel anders. Ik denk dat je dat heel goed terughoort in die oudere liedjes."

Smit bracht een week door in Wales voor de opname van zijn cd. "Je zit daar echt in de middle of nowhere. Er zijn echt geen mensen. Alleen maar schapen en paarden en dieren om je heen. Je hoort de vogels fluiten, 's ochtends is er de haan die kraait en je wakker maakt, dus je vergeet alles om je heen."


Ook Jantje draait zijn hand hier vast niet voor om