Autobiografie Morrissey zet record

De autobiografie van de Britse zanger Morrissey heeft een record gevestigd. Autobiography, zoals het boek van de 54-jarige voormalige The Smiths-frontman heet, was in de eerste week na verschijning de snelstverkopende biografie van een artiest in Groot-Brittannië. Morrisseys boek ging 34.918 keer over de toonbank.

Het vorige record stond op naam van Keith Richards' Life. Het levensverhaal van de Rolling Stone-gitarist werd drie jaar geleden in zijn eerste week 28.213 keer verkocht. Dat schrijft The Bookseller, het Britse blad over de uitgeefwereld. De verkoopcijfers worden sinds 1998 bijgehouden.

Autobiography, voor negen pond als paperback te koop, is de bestverkochte biografie sinds Madeleine, het boek dat Kate McCann in 2011 uitgaf over haar dochter. Het in 2007 verdwenen Britse meisje Maddie is de afgelopen weken weer geregeld in het nieuws door nieuwe justitiële onderzoeken.

Autobiography komt deze week bovenaan binnen in de top vijftig van best verkochte boeken in Groot-Brittannië. Morrisey stoot Helen Fielding en haar nieuwe Bridget Jones-verhaal Mad About the Boy naar de tweede plaats.


Officiële trailer verzameld werk The Smiths