Omzet LG daalt ondanks gewilde 4G-telefoons

Ondanks een stijgende verkoop van 4G-telefoons heeft LG zijn omzet in het afgelopen kwartaal zien dalen. De verkoop van de nieuwe telefoons nam met ruim dertig procent toe ten opzichte van het tweede kwartaal. De omzet daalde in het derde kwartaal echter met 8,8 procent naar 13,89 biljoen won, omgerekend 9,5 miljard euro. Dat heeft LG donderdagochtend bekendgemaakt.

Ten opzichte van een jaar geleden doet LG het iets beter. Toen zette het bedrijf nog 13,28 biljoen won om, bijna 9,1 miljard euro. De fabrikant legt de oorzaak voor de dalende omzet bij lagere, concurrerende prijzen voor zijn producten en hoge marketingkosten. Het bedrijf heeft flink geïnvesteerd in de promotie van zijn nieuwe 4G-telefoon LG G2.

Het Zuid-Koreaanse techbedrijf is tevreden over de verkoop, maar gaf geen cijfers vrij over de aantallen verkochte types. Afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf twaalf miljoen telefoons. Dat is iets minder dan het record van 12,1 miljoen telefoons in het tweede kwartaal.

De televisieafdeling van LG wil zich richten op de toekomst. Terwijl lcd-televisies in delen van Azië nog goed verkopen, is de verkoop in Europa compleet ingezakt. LG rekent erop dat de interesse in lcd-televisies verder afneemt en wil zich dan ook richten op tv's met betere schermen, zoals oled- en 4K ultra hd-televisies.