Zwarte Piet NIET weg uit groningen

De Stichting Minimaclub provincie Groningen bukt voorover en laat zich keihard anaal misbruiken door de haatlobby van anti-zwartepiet-klagers. Bij Sinterklaasviering voor minimagezinnen in Hoogezand-Sappemeer zijn zwarte Pieten niet meer welkom. In plaats daarvan zal de goedheiligman worden vergezeld door 'regenboogpieten'.

Henny Litterop, voorzitter van de stichting, beweert 'een statement' te willen maken met deze laffe capitulatie. "We willen laten zien dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt of je een zwarte piet bent of een groene, gele of een blauwe piet", zegt hij tegen RTV Noord. "Als de kinderen de snoepjes maar krijgen, dan zijn ze allang blij".

Of die opmerking inhoudt dat Litterop vindt dat we gewoon heel het sinterklaasfeest over kunnen slaan en onze kinderen beter gewoon voor de tv een zak snoep in de klauwen kunnen duwen is niet bekend.

Eerder vandaag werd bekend dat de VN pleit voor een verbod op Zwarte Piet. Deze zou 'racistisch' zijn. Gelukkig voor Nederland delen maar weinig mensen die mening.

Update 23-10-2013 14:20

De stichting in kwestie blijkt een ruggengraat van elastiek te hebben. Vanwege de stormvloed van protesten tegen hun belachelijke plan hebben ze besloten tóch gewoon zwarte Pieten bij het feest te hebben. Inmiddels heeft de Facebookpagina 'pietitie' een krappe 900.000 likes. Hiermee is het de snelst groeiende Nederlandse facebookpagina ooit, en een van de grootste van Nederland. De pagina van AFC Ajax is inmiddels ruimschoots voorbijgestreefd.