VN wil Sintfeest volledig verbieden

Dit jaar kan wel eens het laatste jaar zijn waarin Sinterklaas wordt gevierd. De Verenigde Naties willen namelijk niet alleen Zwarte Piet verbieden, maar het volledige Sinterklaasfeest.

Professor Verene Shepherd van de VN doet namelijk onderzoek naar ons Snieklaasfeest. Als hoofd van deze onderzoekscommissie bezoekt zij dit jaar ons land om het feest mee te maken. Als het aan haar ligt, zal het echter de laatste keer zijn dat de goedheiligman zijn verjaardag viert.

Het VN-onderzoek is nog lang niet afgerond, maar toch wil Shepherd al haar conclusies trekken. "De werkgroep kan niet begrijpen waarom Nederlanders niet inzien dat dit een terugkeer naar de slavernij is en dat in de 21ste eeuw dit feest moet stoppen", aldus de professor.

Niemand minder dan Mark Rutte zal het feest een halt moeten toeroepen. "De premier heeft de macht om dit te veranderen en om zijn invloed uit te oefenen op de groep die deze gewoonte in stand houdt."

Mevrouw Shepherd lijkt een bijbedoeling te hebben met haar hetze. Eerder dit jaar gaf de vrouw nog leiding aan een groepering om geld weg te halen bij landen met een slavernijverleden en dit te geven aan de nabestaanden van de slaven, zo ontdekte FOK!ker Rodney.

Zo wilde ze geld van de Nederlandse staat wegsluizen aan de achter-achterkleinkinderen van slaven. "Onze voorouders kregen niets", jankte ze. "Ze kregen hun vrijheid terug en hun werd verteld: 'Ontwikkel jezelf'."