PvdA Amersfoort geschokt door dood raadslid

De lokale PvdA-fractie in Amersfoort heeft geschokt gereageerd op de dood van raadslid Ramón Smits Alvarez. De 34-jarige PvdA'er, naar wie een internationaal opsporingsbevel liep, pleegde maandagmiddag zelfmoord in Spanje.

"Het is afschuwelijk. Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen. Het is vreselijk voor zijn familie, maar ook voor de partij", laat fractievoorzitter Edwin Hinloopen weten. Over wat zich precies heeft afgespeeld in Spanje en daarvoor in Nederland, kan hij nog niets zeggen.

Vlak na de verdwijning van het PvdA-raadslid is vierduizend euro verdwenen van een rekening van de fractie. Hij liet een bericht achter voor zijn vrouw, waarin hij om rust vroeg. Zijn verdwijning heeft mogelijk te maken met een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie.

Smits Alvarez was een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Binnen de partij was al een verkiezing gehouden, maar vanwege de vermissing van Smits Alverez, bijna twee weken geleden, werd de bekendmaking van de uitslag uitgesteld. De afdeling komt dinsdagmiddag bij elkaar om te overleggen wat er nu moet gebeuren.