Schrijver Thomas Blondeau (35) overleden

Thomas Blondeau is zaterdagnacht op 35-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteplaats Poperinge. De Vlaamse auteur wordt zaterdag in besloten kring begraven. Dat maakte zijn uitgeverij De Bezige Bij maandag bekend.

Blondeau is een natuurlijke dood gestorven. "Zijn dood komt veel te vroeg en laat ons onthutst achter", schrijft de uitgeverij. Volgens de Belgische krant De Standaard overleed Blondeau aan een hartslagaderbreuk.

De Vlaming debuteerde in 2006 met de roman Ex. Vier jaar later verscheen het boek Donderhart, dat zich afspeelde tegen de terreuraanslagen in de Britse stad. Vorige maand kwam zijn derde werk uit, Het West-Vlaamse Versierhandboek.

Blondeau groeide op in België, maar vertrok naar Nederland om literatuurwetenschappen te studeren in Leiden. Tijdens zijn studie werkte hij voor de universiteitskrant Mare. Hij publiceerde later in kranten als NRC Handelsblad, nrc.next, De Standaard en De Morgen.

"Hij was een veelzijdig en gedreven auteur met een uitzonderlijk stilistisch vermogen", staat in de verklaring van De Bezige Bij.