Slachtoffer Leeuwarden geïdentificeerd

Het dodelijke slachtoffer van de verwoestende brand in een aantal panden in de binnenstad van Leeuwarden is inderdaad de 24-jarige bewoner die werd vermist. Dat heeft de politie zondagavond bekendgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip dat de brand uitbrak in een van de panden waren.

Het lichaam van de 24-jarige man werd zondagmiddag uit het pand gehaald. De brandweer verklaarde eerder op de dag dat een medewerker van de alarmcentrale de man zaterdagavond samen met brandweerlieden via de telefoon vergeefs uit het pand probeerden te praten.

De politie meldt met name geïnteresseerd te zijn in mensen die rond het tijdstip van de brand aan de Kelders 29 waren. Op de benedenverdieping van dat pand was de winkel Wonderstyle gevestigd. Het kan zowel om winkelend publiek gaan als om getuigen die elders in het pand waren.

Bij de brand werden drie panden compleet verwoest. Zondagmiddag konden bewoners en eigenaars van de panden, waar dat mogelijk was, een kijkje nemen in hun woning of in het pand. Daarbij moest wel rekening worden gehouden met instortingsgevaar.