Dode brand Leeuwarden nog niet geborgen

Het lichaam van de man die zaterdag om het leven kwam bij de grote brand in het centrum van Leeuwarden, is nog niet uit het pand gehaald. Het gaat om een 24-jarige bewoner van een van de appartementen. Over de identiteit van de man doet de politie verder geen uitspraken, zei een woordvoerder tijdens een persconferentie.

De ouders van de man zijn ingelicht en komen terug uit het buitenland. Bij de brand raakten drie mensen gewond. Het gaat vooral om ademhalingsproblemen. De getroffen panden zijn winkels met bovengelegen appartementen, waar veel studenten wonen. De straten rond het getroffen gebied zijn nog afgesloten. De politie roept op weg te blijven uit het getroffen gebied.

Volgens de Leeuwarder Courant heeft het dodelijke slachtoffer tijdens de brand contact gezocht met de brandweer. Die was niet meer in staat hem te redden.

Door de brand werden vijftien panden getroffen. Drie panden werden compleet verwoest. Bij sommige panden dreigt nog instortingsgevaar. De brand ontstond zaterdagmiddag in een winkel aan de Kelder in Leeuwarden. Hoe de vuurzee heeft kunnen ontstaan, wordt onderzocht door de politie. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.