'Gouden Televizier-Ring surrealistisch'

Art Rooijakkers vindt het toch wel moeilijk te bevatten dat hij de Gouden Televizier-Ring om zijn vinger heeft mogen schuiven. Wie Is de Mol? won de prijs voor het beste tv-programma van het jaar vrijdagavond na zes onverzilverde nominaties. Dat voelt best nog een beetje surrealistisch, geeft de presentator vlak na de uitreiking toe.

"Want er werd een tussenstand bekendgemaakt en toen stond Wie Is de Mol? op een. Toen dacht ik: nu gaan alle fans van de andere programma's een enorme comeback verzorgen", legt hij uit voor de camera van Novum Nieuws. "Maar we hebben het gewoon gehaald. Het is echt een heel goed gevoel. We gaan absoluut iedereen onder de tafel drinken."

Rooijakkers was ook in de race voor de Zilveren Televizier-Ster, die gaat naar de televisieman van het jaar. Die prijs was echter voor Johnny de Mol. De andere kanshebber was Jeroen van Koningsbrugge. Johnny's tante Linda de Mol won de Zilveren Televizier-Ster bij de vrouwen. Zij versloeg RTL 4-collega's Wendy van Dijk en Chantal Janzen.

Kees Tol ging aan de haal met de Talent Award, waardoor hij zichzelf tv-talent van het jaar mag noemen. De 31-jarige presentator hield acteur Ferry Doedens en komiek Pieter Derks achter zich. Het Sinterklaasjournaal was het beste kinderprogramma. Het NTR-programma won van Checkpoint van de EO en Junior Masterchef van SBS6.

De tv-prijzen werden uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het evenement werd gepresenteerd door musicalactrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij en was live te volgen op Nederland 1.