Afrojack noemt optreden HMH 'financiële zelfmoord'

Afrojack heeft diep in de buidel getast voor zijn optreden tijdens het Amsterdam Dance Event. "Deze show is financiële zelfmoord", zegt de dj in Spits over Jacked Homecoming, vrijdagavond in de Heineken Music Hall. "Iedereen denkt dat ik gestoord ben."

Volgens de 26-jarige Afrojack, die werd geboren als Nick van de Wall, is zijn optreden de duurste productie ooit in de HMH. Naar eigen zeggen verdient hij er waarschijnlijk niets aan. "Ik ben in Nederland geboren en groot geworden. Ik heb de afgelopen jaren over heel de wereld gereisd en nu wil ik hier wel eens laten zien wat ik allemaal heb meegemaakt en gezien."

De dj wil verschillende vormen van entertainment combineren in zijn show. "Danseressen die een choreografie doen in plaats van een beetje rondhuppelen, vuurspuwers op een beat, een ledscherm tot aan het plafond. Dance moet het voortouw nemen en andere vormen van entertainment omarmen", legt Afrojack uit. "Ik wil dat mensen aan het eind van de avond zeggen: wow, ik wist niet dat dit mogelijk was. Daar word ik gelukkig van, niet van mijn Lamborghini die hier buiten staat."

Of Afrojack zaterdagavond tot beste dj van de wereld wordt verkozen door het toonaangevende DJ Mag, interesseert hem niet zo veel. "Ik hoef geen nummer één te staan. Ik wil mijn publiek hun nummer één avond van het jaar bezorgen."