Spiderman-game wijkt af van film

De actiegame The Amazing Spider-Man 2 vertelt een ander verhaal dan de gelijknamige film. Voor het spel wordt gebruikgemaakt van personages uit de film en uit de klassieke stripboeken van Marvel. Dat schrijft het Amerikaanse gameweblog Polygon. Welke personages in het spel zijn verwerkt is onduidelijk.

In de film neemt Spiderman, gespeeld door Andrew Garfield, het op tegen vijanden als Rhino en Electro die in New York de boel op stelten zetten. Ondertussen heeft de superheld moeite zijn geliefde, gespeeld door Emma Stone, niet in gevaar te brengen. In het spel wordt het liefdesaspect naar de achtergrond geplaatst.

The Amazing Spider-Man 2 speelt zich af in New York. Volgens het weblog biedt het spel een virtuele versie van Manhattan die vrij te betreden is. Afhankelijk van Spidermans daden krijgt hij een goede of slechte reputatie. Daarnaast kunnen gamers in de rol van Peter Parker onderzoek doen.

De bioscoopfilm The Amazing Spider-Man 2 draait vanaf 24 april in Nederlandse bioscopen. Uitgever Activision heeft voor de game nog geen releasedatum genoemd, maar wil het spel rond de bioscooprelease op de markt brengen.