Russen houden drankwedstrijd van 1,5 ton

Russen en drank, het is een legendarische combinatie. Dat ze zichzelf niet schamen voor die reputatie, bewezen twee Russische miljonairs. In een Londense nachtclub besloten ze een wedstrijdje toen wie er het meeste kon uitgeven aan sterke drank. De totale schade: meer dan 150 duizend euro.

De Russen kwamen rond twaalf uur met hun entourage de chique nachtclub Kitsch in Londen binnenstappen. Ze bestelden beiden dure dranken en al snel begonnen ze elkaar de loef af te steken, zegt een toeschouwer: "Telkens als de een vijf flessen kocht, kocht de ander er zes, en dan zeven, en dan acht."

Ongeveer drie uur later vonden de Russen het welletjes. Ondertussen stonden al 55 flessen Cristal champagne, 84 flessen Dom Perignon champagne en een hele resem dure whiskeys, mixdrankjes en bieren op tafel. Om het vol te houden dronken ze bovendien 44 Red Bulls. 

Om de winnaar te bepalen, werden de rekeningen gevraagd. De eerste Rus kreeg een rekening van 64 duizend pond, zo'n 75 duizend euro. Met een bedrag van 67 duizend pond, zo'n 79 duizend euro, was nummer twee echter de overwinnaar. Genoeg reden voor een dansje op tafel, zo vond de Rus.

Overigens stelt de wedstrijd het legendarische drinkvermogen van de Russen wel ter discussie. Een toeschouwer zegt dat de Russen, ondanks de hulp van vele mooie vrouwen, niet alles op kregen: "Op het einde van de avond waren er nog een hoop halfvolle flessen over."

Vreemd genoeg waren er geen dashboardcams aanwezig om de wedstrijd op te nemen.