Zelda hoogste nieuwe binnenkomer in top tien

Het avonturenspel The Legend of Zelda: The Wind Waker HD voor de Wii U is de hoogste nieuwe binnenkomer in de verkooptoptien. Het spel komt binnen op de zesde plek. Het spel moet bekende series als FIFA, Grand Theft Auto V en Just Dance voor zich laten. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Het nieuwe Zelda-avontuur heeft voor een flinke toename in het aantal verkochte Wii U-spelcomputers gezorgd. Dat geven onder meer bol.com en Game Mania vrijdag aan tegenover Novum Nieuws. Er zouden twintig keer zo veel van de spelcomputers verkocht zijn als in voorgaande weken.

Hoewel de opgepoetste versie van The Wind Waker uit 2003 de opvallendste nieuwe titel in de top tien is, verovert het niet de eerste plek. Net als vorige week is de actiegame Grand Theft Auto V voor de PlayStation 3 het meest verkocht. Het voetbalspel FIFA 13 staat wederom tweede.

De thriller Beyond: Two Souls voor de PlayStation 3 komt binnen op de zevende plek. Het spel werd deze week met gemengde gevoelens ontvangen door recensenten. Zo zou de thriller, met de Canadese actrice Ellen Page in de hoofdrol, niet bijzonder leuk en uitdagend zijn om te spelen.

De volledige verkooptoptien van week 41 ziet er als volgt uit:

01. Grand Theft Auto 5 (PlayStation 3)
02. FIFA 14 (PlayStation 3)
03. Grand Theft Auto 5 (Xbox 360)
04. FIFA 14 (Xbox 360)
05. Just Dance 2014 (Nintendo Wii)
06. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)
07. Beyond: Two Souls (PlayStation 3)
08. F1 2013 (PlayStation 3)
09. FIFA 14 (Nintendo Wii)
10. Skylanders Giants (Nintendo Wii)


Zelda hoogste nieuwe binnenkomer in top tien