Rechter: pier Scheveningen mag sluiten

De gemeente Den Haag mag de pier van Scheveningen laten sluiten. Volgens de rechtbank in Den Haag is het besluit geoorloofd, omdat de pier niet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid voldoet. Curator Marc Udink probeerde de sluiting van de pier tegen te houden door naar de rechter te stappen.

De Scheveningse pier sluit vrijdag. Udink had tot 1 oktober gekregen om de pier brandveilig te krijgen. Hij heeft bij de gemeente aangegeven daar niet aan te kunnen voldoen, omdat daar geen geld voor beschikbaar is. Toen de brandveiligheid nog steeds niet op orde bleek na controle, besloot de gemeente de pier te sluiten.

De pier was in handen van de familie Van der Valk, maar werd in januari failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd omdat de horecaketen geen heil meer zag in de exploitatie. De pier staat sindsdien te koop. De curator organiseerde een openbare veiling, maar die werd vorige maand afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling.

De curator verwacht de Scheveningse pier binnen twee jaar te kunnen verkopen. Er zou een aantal serieuze kandidaten zijn, maar het is niet reëel dat de pier op korte termijn wordt verkocht.