Sony komt met verkleinde Xperia Z1

Sony komt met een kleinere versie van zijn Xperia Z1-telefoon. De Xperia Z1-f beschikt over dezelfde krachtige processor en dezelfde camera als zijn grote broer, maar is veel kleiner. De telefoon moet in december in Japan op de markt komen, zo heeft Sony donderdagochtend bekendgemaakt.

De Xperia Z1 beschikt over een scherm met een diagonaal van dertien centimeter. De Z1-f is met zijn 10,9 centimeter beduidend kleiner en niet veel groter dan een iPhone 5. Net als Apple's iPhone 5C komt ook de Z1-f in verschillende kleuren: zwart, wit, roze en groengeel.

De batterij heeft een capaciteit van 2300 mAh. Dit is veel voor het formaat van de telefoon. Zo heeft de iPhone 5 een capaciteit van 1440 mAh en doet de Z1-f maar iets onder voor zijn grote broer. Sony zegt niet hoelang de batterij van de nieuwe telefoon meegaat, maar die van de Z1 houdt het krap een dag vol.

De grote Xperia Z1 wordt 15 november in Nederland verwacht, maar is bijvoorbeeld in Groot-Brittannië al twee weken verkrijgbaar. De Z1 kost grofweg 640 euro. Hoeveel er betaald moet worden voor de Xperia Z1-f en wanneer en of deze in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.